10 maj 2015
14:30

IF Brommapojkarna 3

Referat: Boo FF 1 - IF Brommapojkarna 3

Vi åkte till Nacka för match mot Boo FF 1. Eftersom vi endast hade två ordinarie backar med oss tog jag beslutet att låta backarna spela så länge de orkade (eller så länge jag ansåg att de gjorde det bra) men jag återkommer till det senare. Det var ett välspelande lag vi mötte och det blev en händelserik match. I 4:e minuten tar sig Fille in från vänsterkanten men skottet går utanför. Minuten senare skjuter Viktor Naess i stolpen. Strax därefter har Boo ett bra avslut men Yusuf gör en fin räddning till hörna. I 7:e minuten drar Boo till med ett långskott som går mellan benen på Yusuf fram till 1-0. Vi lyfter upp spelet igen och i 9:e minuten får vi en vänster hörna. Den slår Lucas in och bollen landar framför Adam men hans skott går över. I 13:e minuten får Boo ett friläge men Yusuf kastar sig framför forwarden och "snor" bollen med en enhandsräddninge. Mycket snyggt! Strax därefter kommer Fille in från högerkanten men skottet går i burgaveln. I nästa anfall får vi ett inkast på vänsterkanten. Fille kastar snabbt till Viktor Naess som tar sig in i straffområdet och lobbar in 1-1 i bortre burgaveln. Ett klassmål. Boo skapar också chanser och ett kanonskott går i ribban bakom Yusuf. I 18:e minuten kontrar vi och bollen går ut till Ture men skottet räddas till hörna. Minuten senare drar Boo till med ett riktigt bra skott men Yusuf gör återigen en enhandsräddning till hörna. I halvlekens sista minut får Boo straff men Yusuf slänger sig åt rätt håll och tar den. Puh vilken intensiv halvlek.
I andra skapar Boo några chanser men skotten går utanför. Vi lyfter efter det upp spelet och skapar några hörnor, dock utan resultat. I 13:e minuten får vi en frispark långt ut till vänster och Fille drar till men skottet går precis över ribban. Minuten senare får Fille ett friläge men lobben går i stolpen. Med två minuter kvar kontrar Boo och kan sätta dit 2-1, vilket också blir slutresultat.
Som helhet gör vi en riktig kämpainsats. Einar spelar alla 40 minutrarna och gör det jättebra och Joel spelar dryga 37 minuter och han var "överallt" i andra halvlek och bröt och var i vägen för deras anfall. Mycket imponerande. Två saker som kan bli lite bättre är passningsspelet och att vårda bollen inom laget samt att inte lägga fokus på domaren.

Nya friska tag i veckan med två träningar och cup på torsdag.